Sahabat Alam Maya

Friday, May 27, 2011

Rezeki Dari Bos Lagi

Banyak baik hati bos munna ni. Katanya dia terserempak ada orang jual jagung murah, dia borong 10 ikat. Seikat dia bagi munna. Ada dalam 7 ketul besar-besar semuanya. 


Nak buat apalah dengan jagung ni


Munna rebus semuanya. Bila dah masak, time panas-panas tu sapukan planta ..pergh.. terbaekkk dari ladang jagung ni. 

26 comments:

  1. kak muna,
    kalau buat cekodok pon sedap..menjadi kesukaan..kalau banyak jangung lagi sedap...

    ReplyDelete
  2. Kuning.... rata... cantik tak ada rongak-rongak jagung dibeli. Baik la boss munna, sampai jagung pun dia bagi...

    ReplyDelete
  3. kakmunna, besh jagung rebus ni. nak nak panas2 kan...uissh sedap!

    ReplyDelete
  4. buat bubur atau cekodok pun sedap..

    ReplyDelete
  5. jagung rebus tenyeh majerin mmg best..

    satu lagi..buat bubur jagung munna..pom sodapppp

    ReplyDelete
  6. pergghhh..memang terbaek dari ladang..
    kakak seri ckup suka mkn jagung..
    nyum2..

    ReplyDelete
  7. kalau buat jagung bakar pun best juga...

    ReplyDelete
  8. memang terbaekkk

    kata kengkawan;
    pokok ceri pokok dedap
    hak free memang sedap

    ReplyDelete
  9. mmg baik sungguh bos munna tu..aritu bg kain,ni bg jagung pulak..kalu sy suka bubur jagung..om nom nom.nom.:p

    ReplyDelete
  10. hohoh. murah rezeki..
    buat bubur jagung pn best tu.. =)

    ReplyDelete
  11. makanan peberet Qis ni..asal nmpk je jagung jual kat mana2..mesti beli..klu tak ngamuk sakan dia.. :)

    ReplyDelete
  12. bestnya boss...

    mesti boss akak tu di sayangi ramai..pemurah betul... :)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    KUALA LINGGI - PART 1

    ReplyDelete
  13. yang rebus sendiri lebih mabeles dari yg kt pasar malam tu kan munna?

    aiseh..ni terliur nih..

    ReplyDelete
  14. cantik tersusun aje gigi2 jagung tu.. tentu ikhlas bos yg bagi tu.. he..he.. ada kaitan tak..

    ReplyDelete
  15. baiknye bossss akak..

    hehe ,,

    sedap jagung, nak jugak. hihi

    ReplyDelete
  16. Bestnyer dapat jagung..
    Myra suka kalau buat cucuq jagung kak berbanding rebus :)

    ReplyDelete
  17. letak butter+ peanut butter..sedapppp,try lah kalu tak caya.

    ReplyDelete
  18. Munna, bakar pun sodap, lepas tu baru sapu majerin. manisnya.

    ReplyDelete
  19. kalo aida suka buat bubur jagung..rasa dia..walaaaaaahhhhhh..sedapnyaaaa..tapi kalo rebus cam tu pon best jugak!Nikmat!!

    ReplyDelete
  20. kalau mkn jagung,biasanya kami adik beradik lumba siap mkn paling bersih dari tongkol hehe..

    ReplyDelete
  21. wow ni blog kedua hari ni saya bw jumpa jagung.. dah la peminat no.1 jagung ni.. balik nt nak cari jugak la..

    ReplyDelete
  22. tak sabo dni nak tunggu besok nak makan jagung dari terengganu hehe :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails