Sahabat Alam Maya

Monday, May 30, 2011

Rasa Macam Dah Raya Pula

 Kebelakangan ini asyik citer pasal persiapan nak raya je kan. Baru-baru ini mertua munna tebang pokok kelapa kat belakang rumah diaorang jadi ada daun pucuk kelapa untuk buat sarung ketupat. Kebetulan SIL munna balik kampung jadi dia pun buat lah ketupat. En. abang munna pula buat ayam masak merah untuk di makan bersama ketupat.


Bila makan ketupat dengan kuah kacang feeling macam hari raya pula rasanya. Sarung ketupat tu semuanya SIL munna yang anyam. Munna cuba nak anyam tapi asyik tak menjadi je...

24 comments:

  1. saya sebulan sekali mesti nak kena ketupat~he~~

    ReplyDelete
  2. aloh la...terliurnyer..

    akak kalu nk mkn sgt..beli je ketupat segera..then masak rendang..sedapkan..

    ReplyDelete
  3. hadoihh kak...sedapnyer lahai...tetibe lapa...

    ReplyDelete
  4. masa makan tu pasang lagu raya tak?

    ReplyDelete
  5. mmm,sedapnyerrr..rindu lak nak mkn ketupat...eh, munna, sy pun dah mula pikir bab raya tau... dah plan dah nak pakai warna apa taun nih..hehehe

    ReplyDelete
  6. lynn pun xpandai menganyam jugak...
    tugak2 menganyam biasa adik2 yg buat....
    *bikin malu jea..huhuhu

    ReplyDelete
  7. anyam ketupa memang tak pandai.. tapi kalau makan mmg no 1.. hehe

    ReplyDelete
  8. akak...
    sy dan suami pandai anyam ketupat taw...heheheh...

    ni mmg feeeeling raya abeesssss....puasa pun lom lg kak....hehehe

    ReplyDelete
  9. hehee awal nya beraya...mmg kan kalau asal makan ketupat je mesti rasa mcm dh raya...

    ReplyDelete
  10. Baguslah munna. Tak perlu tunggu raya baru nak makan ketupat. Ada peluang daun free tu buat ajelah. Mesti sedap kan....

    ReplyDelete
  11. yana anyam pn setahun 2x jer,,tu pun kdg2 lupa :)

    ReplyDelete
  12. Sedapnye..
    Ye lah kan klu mkn time hari2 biasa..mcm feel raya...koz mknan ni selalunye mkn time raya jer..
    Puasa pun x lama lg ni.. ;)

    ReplyDelete
  13. masa mengandung dulu kak, saya mengidam makan ketupat la. konon nk feeling raya. sekali anak pun kuar masa raya daaa

    ReplyDelete
  14. hihihi..sama la kita ni munna. Mkn ketupat tau, nk anyam ketupat x reti..hihihi

    ReplyDelete
  15. rasa cam dah raya plak..
    awal tul munna layan ketupat..
    pandainya SIL munna anyam ketupat..
    saya xpernah nak jadi pun anyam ketupat tu..

    ReplyDelete
  16. uwaa..waa.jeles.nak mkn ketupat dgn kuah kcg gak..sedap sungguh tu.

    ReplyDelete
  17. hehehe...kebetulan..malam semalam...sy pun makan kuah kacang...tp dgn nasi himpt je la.. ;)

    ReplyDelete
  18. mmg tebaek la kak munna..ketupat pulut n nasi my peberet...

    ReplyDelete
  19. alahai...akak sama la kita..smlm pon saya masak kuah kacang ngan nasi impit..mcm raya..hahaha...teringin laaa

    ReplyDelete
  20. haaa suka! yong nk try buat la nnti

    ReplyDelete
  21. umi dni suka bebeau ketupat. dia suka makan ngan serunding :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails