Sahabat Alam Maya

Monday, February 21, 2011

Puding Trifle Simple


Munna buat puding ni petang sabtu yang lalu.... layan tekak yang nak makan puding yang sejuk-sejuk time cuaca panas ni... tapi ada sedikit kesilapan teknikal telah berlaku  sepatutnya munna letak buah-buahan lepas kastard tetapi silap letak lepas lapisan swiss roll tu yg nampak tak mengancam trifle munna... tapi rasa memang dah terbaik... nak buat pun mudah dan simple je. Resepi munna cari dekat myresepi

29 comments:

  1. auw! sedapnye!menarik! tertarik triffle kak munna itu...nyummy! cam leh rasa je,hehehehe...tau...kak munna buat mesti sedap punye la!

    ReplyDelete
  2. ok la tu yang.. janji sedap.. heheh

    ReplyDelete
  3. munna ayu pun suka makan trifle..
    mengancam gak nampanya..
    ala......asal sedao udahlah..

    PS: lepas nie buat ikut yang betul..syer entry eik

    ReplyDelete
  4. bestnyer...
    lama dah xbuat trifle...huhuh

    ReplyDelete
  5. As salam...

    Saya minat gak puding nih...
    Salunye kakak yg tlg buat..huhuh

    ReplyDelete
  6. wah sedapnya munna....suka ler puding2 mcm ni tapi kat sini lak sejuk beku malas nk buat puding tapi kalau ada dpn mkn belasah juga..hehehe

    ReplyDelete
  7. mak aiii! ;)
    bestnyoooooo!

    kak munna,
    nadia dtg curik gambar akak! ;)

    ReplyDelete
  8. kak munna...cdedapnye..
    cma failed lagi buat puding nie...

    ReplyDelete
  9. kalao rasa dh lulus, kira ok la tu. pasni kalo wat lg, jgn lupa step yer :D

    ReplyDelete
  10. kak munna...
    hehehehe...takpe kl letak layer mana2 pun...dlm perut pun bercampur jua...hehehehe...sy suka letak whipping cream...cik mat gebu kata lagiii sedap...heheheh

    ReplyDelete
  11. emme @ boleh rasa ke emme... mestilah sedap tgklah sapa yg buatkan

    ReplyDelete
  12. Mrs. K @ yg penting rasa dia mengancam... presentation tolak tepi

    ReplyDelete
  13. cacing @ amboi .. belum rasa dah thumbs up ye...

    ReplyDelete
  14. citarasa rinduan @ mmg plan nak buat balik masa makan2 utk family nanti...

    ReplyDelete
  15. anamarza @ alahai teringin ke mengidam?

    ReplyDelete
  16. dahlia @ jom kita buat cikgu dahlia

    ReplyDelete
  17. cik shinju @ kak munna klu puding2 mmg suka buat

    ReplyDelete
  18. nieza @ klu dah tgh musim sejuk kat sana... yg panas2 lah best makan kan nieza... tapi munna pun tak kisah benda dah ada depan mata redah je

    ReplyDelete
  19. nadia @ curik gambar kak munna ye ... nampak semua cacat cela kat muka tu

    ReplyDelete
  20. cemomoi @ siannya... meh ler dtg sini ha...

    ReplyDelete
  21. cma @ kak munna awal2 dulu selalu gak failed tang kastard tu.. itupub cik abg tunjuk cara betul nak masak kastard barulah menjadi...

    ReplyDelete
  22. izan dah lama teringin nak buat trifle ni tau. tp macam tak terbuat sbb sblm sume org batuk2 kan...

    nak buat jgklah pas ni~

    ReplyDelete
  23. waa pandai munna buat triffle :) akak nak buat sokmo x jadi uhuk

    ReplyDelete
  24. kakmunna,
    tengok pun terliurrr la kakmunna....

    ReplyDelete
  25. dh lama teringin buat...tp mr b tak minat lak puding2 ni..nnti buat byk2 takde org nk makan....jenuh mama makan sorg...hik2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails