Sahabat Alam Maya

Wednesday, January 4, 2012

Mentakab Star Mall Dah Di Buka Tapi GSC Belum Lagi

Ingat lagi tak entry munna pasal Mentakab Star Mall ni. Akhirnya Mall ini telah di buka pada 19/12 yang lalu tapi munna baru je berkesempatan pergi ke sana cuti tahun baru yg lalu.

Setakat ni tak banyak pun lagi kedai yang dah di buka. Rasanya baru Pacific Supermarket dan Mc Donalds je . Lain-lain masih lagi under renovation termasuklah GSC... kena tunggu lagilah kalau nak tengok wayang.






Tarikh dibuka : 19 Disember 2011
Kemudahan utama:
 kedai-kedai
Pasaraya Pacific
Pusat Bowling
Panggung wayang GSC (pertama di pahang Tengah)

Lokasi :
Berhampiran Taman Saga, Taman Bkt Bendera
Kordinat :
3°28'16"N   102°19'53"E

Senarai kedai : maklumat dari Peri Chinta (Facebook). Kedai-kedai yg menyewa ialah :

Lower Ground Floor (LG)
Food Court, myNews.com, Some Mentakab local retailers

Ground Floor (GF)
Pacific Superstore, McDonald's, Sushi King, Kenng Rogers, Big Apple, Bread Story, Hong Kong Char Chan Tank, Pizza Hut, KFC, Tutti Frutti, Little Taiwan, Caring Pharmacy, The Orginal Shop, Tomei Jewelry, Bolton Optical, Fotokem, Time Galarie, OK Optical, Eu Yan Sang, KEMC Jewelry, Habib Jewelry, Noodle Station, Chicken Rice Delight, Shabu Shabu, Watsons, RHB, Hot & Roll, Shilin, Takashima, Ogawa, Aussino, Chatime, 1901

First Floor (FF)
Pacific Departmental Store, Popular, Anakku, Sox World, TF Hair Beauty, Vincci, Le Boutique, PDI, Hush Puppies, First Lady, Pets' More, 101 Haircare, Brands Outlet, Slimming Saloon, Li Ning, Al-Ikhsan, Adidas, RSH, Bata, Renes, Azze Fashion, Tropicana Life, The Face Shop, SASA, Etude House, Converse, Everlast, Vern's, Pink Lady, Bras & Things, Giordano, Scholl, XES, Mom's Care, RA Fashion

Second Floor (SF)
Golden Screen Cinema (GSC), IT Hyperstore, Capcom Station, IT City, Mega Electrical, Song Box (Karaoke), Bowling Court (30 lanes), CSL, Sony Ericsson, PM Communication, APEX, AOE, Uncle Ali Café, Each A Cup, Ayam Ria, Living Cabin, Speed Marketing, Fresh Geaf, The One Group, Daily News, Tokutokuya..

27 comments:

  1. tu dia siap list kan shop setiap level..bagus la munna...ada shoping lebih2 ke mesti ada sale ni..

    ReplyDelete
  2. wahhh..kira maju juga mentakab ni ya...saya tak pernah sampai lagi ke sana

    ReplyDelete
  3. Pasni sng la nak shoping ye kak hehe

    ReplyDelete
  4. Pasni nak pergi la kat situ..tapi klau dah siap sepenuhnya lagi best nak window shopping ke kan.

    mana tahu bleh terserempak ngan Munna nanti (^_-)

    ReplyDelete
  5. wah bestnyaaa
    cantik tmpt nie dik ;)

    ReplyDelete
  6. bsr gak mall ni.. lps ni nk shopping x yah pegi jauh2 kt kl nun

    ReplyDelete
  7. byk jugak shop lot kt dm tu..
    kira besar jugak la..

    huhuh...sabar menanti ye kak.. nnti dah siap bole la g tgk wyg..=)

    ReplyDelete
  8. wahhh tempat shopping baru ! :)

    ReplyDelete
  9. amboi.. list penuh.. tpi nmpak menarik

    ReplyDelete
  10. awak duk mtakab ey..nt nk p lepak situ la..byk lot tk buka lg kan :)

    ReplyDelete
  11. bestnye ada mall besar camni..kat kb takde, huhuhu

    ReplyDelete
  12. dulu mase belajar penah dating sampai ke kuantan...tak ingat name mall tu..

    ReplyDelete
  13. wow~ GSC yg diushar kak Munna dulu, hahaha~ pas ni jadi kaki wayang la kak Munna kita ni, hehehe...

    ReplyDelete
  14. hehehe..dasat..semakin maju mentakab lepas ni

    ReplyDelete
  15. haa baru best.xpayah nk trun ktan ke nk naik KL da.hihi

    ReplyDelete
  16. munna dok mntakab yer ... pahang kan...

    pasni sng ler nk tgk wayang

    ReplyDelete
  17. jenuh nk shopping tu..leh rabak poket..hehe

    ReplyDelete
  18. wahh kak..nt blh la dtg situ sll..heee :)

    ReplyDelete
  19. Wah...sonok la menyopping pasni yep..hehe

    ReplyDelete
  20. dh staraf kt kl dah ni....hebatlah mtakab ;D

    ReplyDelete
  21. mentakab dah ada mall baru...best tu!

    ReplyDelete
  22. tak pernah sampai ke mentakab lagi :)

    ReplyDelete
  23. bestnye kalau dapat pegi... dni dah kat miri.. sobss

    ReplyDelete
  24. wah boleh g jenjalan lah nanti kat Mentakab...

    ReplyDelete
  25. x sangka mentakab dah moden giler!!!!!! excited nk blk kg!!!!!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails