Sahabat Alam Maya

Thursday, March 15, 2012

Misi Mencari Baju Kurung Hijau

Jiran sebelah rumah mak munna buat kenduri sambut menantu minggu ini. Jiran ni memang rapat dengan mak munna dah kira macam anak angkat pada mak munna. Dia dah warning awal-awal kalau boleh pakai baju warna hijau untuk kenduri dia nanti....

Gigih dah munna mencari baju kurung hijau masih tak jumpa...al maklumlah size macam munna susah nak jumpa. Nak beli on9 memang tak berani sebab size tak sama ikut pattern...  ada yg ni size 48 dah boleh masuk... cuba jenama lain size 48 dah macam sarung nangka pulak.... 

 

 

Cantiknya baju yg jual on9 .... 

Belek2 baju lama... rupanya baju munna yang warna hijau cuma ada satu je...itupun dah selalu pakai..malulah pulak asyik pakai baju yang sama je.... Esok hari jumaat lunch hour lama sikit jadi nak cuba try cari kat mentakab pula... itulah bila last minute baru nak mencari...itu belum cari tudung lagi tu.... beginilah jadinya...

14 comments:

  1. oh kalau macam ni..kena spare baju berwarna dua helai tiap satu warna...mudah lah kalau nak ikut tema kahwin orang kan...

    ReplyDelete
  2. hahaha... nape kalo pakai baju hijau yg satu tu, org tegur ke kak? dowang perasan ke? kalo akak tak penah pakai time kumpul dgn jiran2, dowang sure takpasan, sempat ke nak cari baju ready made? susah nak dpt size kot..cam saya, hehehe~

    ReplyDelete
  3. kak..yg 1st cantik!sape yg jual 2 kak?

    ReplyDelete
  4. i like this color....dr dulu sampai sekarang..hehe

    ReplyDelete
  5. Yeay,kakmunna akhirnya akan ada baju hijau suker suker;)

    ReplyDelete
  6. cantik warna hijau camni...yana tkde ijo terang gini..ijo lumut adalah...

    ReplyDelete
  7. Yeyyyy dpt baju baru....... :)

    ReplyDelete
  8. harap2 jumpalah baju hijau utk majlis tu nnt. selamat mencari baju yer munna..

    ReplyDelete
  9. Assalamuaalikum;)
    Moga misi tercapai..;)

    ReplyDelete
  10. cantik sguh baju yg memula tu...berkenan tapi bila dah pakai leceh...hehe..bg insan yg kena bergerak tangkas ni...
    moga berjaya jumpa baju tu ya..

    ReplyDelete
  11. hoho..kena ikut tema..
    selamat mencari baju!

    ReplyDelete
  12. dua2 baju cantik. kat rumah ni baju2 kebanyakkan dah angkut balik johor. bila tgk baju yang ada, semuanya kaler hijau. alahai...

    ReplyDelete
  13. camna nak beli ne..beli kner...beli on9 leh kh??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails