Sahabat Alam Maya

Tuesday, February 14, 2012

Van Sewa Yang Tak Best Di Langkawi


Semuanya best dan seronok kat Langkawi ..cuma bab kereta sewa ni je yang tak best. Hal kereta sewa memang abang ipar munna yag uruskan. Memang dah rancang siap-siap kami nak sewa sebuah van je ... mudah nak gerak dan jimatkan kos. Lagipun kalau dah ramai-ramai elok naik sekali je.. jadi takdelah masalah yang tercicir nanti.

Yang tak bestnya dapat van yang dah nak expired ni. Janji sebelum tu nak bagi van baru dan aircond power. Alih2 dapat van macam ni. Dah la lama menuggu van ni  kat jeti ... sampai kat kami tgk van tu dahlah air cond tak berfungsi sangat ... tayar pun dah botak. Alasan tuan kereta tu van yang kami tempah tu penyewa sebelum tu tak pulangkan lagi dah nak sambung lagi sewa untuk satu hari. Terpaksalah pakai juga van ni. Sewa selama 2 hari di sana ialah RM360.00.

12 comments:

  1. munna..bab transporatation kat sana memang tak best..van buruk2..hehehehe

    ReplyDelete
  2. alahai... apa lah owner kan. klu jd apa2 pd penyewa nk bertanggungjwb ke? knp tk cancel jer kak munna ?

    ReplyDelete
  3. jangan percaya bila depa janji nak bagi van baru sebab memang mereka akan janji macam tu kat siap2 je..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, before ni nisa pi Langkawi dgn family.. naik taxi. ok gak la bayaran dia :) RM300 cmtu for 5 days. nasib baik pakcik tu oke. next time nak ikut macam kak munna ^_~

    ReplyDelete
  5. amboiii dah lah mahal .. dpt lak van macam nie adehhhh sakit jiwa lah jugak akak tgk nie ..
    huhuh kalau akak x pueh hatilah kan munna , kita dah lah dtg dari jauh , plak tuu bukan selalu kan huhuhu

    ReplyDelete
  6. xpe kak, janji ada transport kan.tp x syoklah.

    ReplyDelete
  7. Bahaya tu.

    Kami dulu pernah juga sewa van di Langkawi, tapi tak chartered sepanjang masa. Sewa ikut mana tempat nak pegi saja. Murah sikit.

    ReplyDelete
  8. huhu..
    rasa cam agak mahal dgn caj tu..

    ReplyDelete
  9. umm...mesti sedih kan dpt Van mcm tu..tapi takpela..asalkan semua selamat ke destinasi..Bilalahh jue nak sampai langkawi ni..last masa kecik² dulu..teringin nak ke sana ngan suami dan anak :)

    ReplyDelete
  10. rimas jgk tu van tkde ekon..mau belengais dalam tu..tayar botak plk bahaya..kot ye org yg bg sewa tu hruslah utamakan keselamatan dlu..

    ReplyDelete
  11. takde ekon memang tak best..dah la panaskan.
    kalau harga mcm tu memang mahal ke atau murah tu?sori,memang tak tahu harga sewa kereta kat sana..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails