Sahabat Alam Maya

Tuesday, June 14, 2011

Rindu Pada Kakak Meya Yang Bam Bam Dulu


Kakak Meya dah masuk 3 tahun 4 bulan sekarang ni. tapi sejak dia berhenti minum susu botol badan dia dah susut lah.... puas munna pujuk bagi dia minum dengan cawan dia tak mahu juga minum susu. Semalam cuba bagi susu pada dia dengan botol pun tak nak juga... dia kata dia nak pergi sekolah dah tak boleh minum susu dlm botol. Munna kesian tengok dia badan nampak kurus je sejak dah tak minum susu ni... rindu pada kakak Meya yang bam bam macam dulu...


Ini masa umur kakak meya 2 tahun ...chubby kan?



34 comments:

  1. xpe x bam bam pon..y penting kakak meya sihat kan...

    cuma kalo bam bam tu syokk kalo peluk & cubit pipi kan..

    ReplyDelete
  2. ya Allah, comel nyer dia.....geram!

    ReplyDelete
  3. chomellnya masa dia bam.bam..
    mata anak muna memang cantik..
    susu perisa cokelat dia tak mau juga ker..

    ReplyDelete
  4. kak meya baya umai rupanya..
    tapi ayu dah sekolahkan.

    dan munna nak tau,.. umai pun agak susut gitu

    hehehe

    comelnya meya masa 2 tahun.. kan....

    ReplyDelete
  5. wah..comelnyer..geram tgk..biasa kalau budak dah benti nyusu,selera mkn tambah..takpe la munna..tgh melasak ni bdn susut sket kot hehe

    ReplyDelete
  6. nampak slim sikit... ni takde kena-mengena dengan seruan kerajaan mengelakkan obes, kan?

    ReplyDelete
  7. bila anak2 dah stop susu memang badan diorang nie susut....klu dia dah tak nak minum tak bleh paksa jugak munna

    ReplyDelete
  8. sama ngan safiyya, berhenti botol terus tak nak minum susu

    ReplyDelete
  9. aah lah dikkk meya memang bam2 masa nie .. tapi tulah dikk budak2 nie x sama semuanya .. ada yg tembam dari kecil dan bila membesar dia kurus dan ada sebaliknya ..

    tapi anak akak yg sulung tuu munna dari kecik sampai ler nie tembamm je ..

    ReplyDelete
  10. budak2 mmg suk aminum lg dgn botol kan..kalo dgn cawan mcm minum air lah tk kerap n byk sgt dr minum ngan botol..

    ReplyDelete
  11. tak bam bam pun masih comel jugak

    ReplyDelete
  12. alahai...mmg rindu lah kakak meya yg bambam dulu. comel sangat~

    kembar izan pun si adik je yg hari2 minum susu cawan tanpa miss. dia sorang jelah yg masih bulat. si abang dah kurus. minum susu cawan ikut dia mintak je.

    ReplyDelete
  13. muna, try la bagi susu dalam cawan yang berbentuk...
    kalo plain semata mmg tak sedap, try tambah milo

    ReplyDelete
  14. biasala budak kan munna..tgh aktif..asalkan die sihat dah syukur Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  15. ganti susu soya ke...tp ada juga anak org yg tk suka n geli dgn pasir...

    ReplyDelete
  16. wah! bezanya meya dulu ngan skrg ni.. meya dah pergi sekolah ka?
    Syakir anak saya tu, tua 2 bulan dr meya tapi ikut tahun 4 tahun la tahun ni.. lagi la makin halus ja.. bergantung kat susu ja.. nasi xmau makan..

    ReplyDelete
  17. yelah, nampak berbeza..

    Anak2 kak yus semua hantu susu...ibu dia pulak yang rasa berat sebab harga susu kan mahal juga. Semua kalau boleh hari2 nak susu, tapi tak gemuk juga...huhu

    ReplyDelete
  18. a'ah la kakmunna, dulu tembam ha kakak meya nih....pipi dia tu uhhh sedap tu kalau cubittt

    ReplyDelete
  19. Cepat dia tak mahu minum susu ye munna. Cuba Munna tukar yg ada perisa mungkin dia hendak. Dulu anak kakak masa 5 tahun macam tu. Bila consult dgn doktor dah minum balik sampai sekarang....

    ReplyDelete
  20. awalnya meya benti susu munna..btul la nmpk susut badan die..kalu die tak nak num susu biase, cube munna ajar minum susu berperisa coklat ke madu ke strawberi ke...sian die kecik lagi..dilla da tua ni pun tetiap hari duk ngadap susu lagi tau..

    ReplyDelete
  21. Mmg kalau minum formula milk awal2, body boleh bam bam..ekekeke

    ReplyDelete
  22. mesti ada sapa2 cakap kat dia nak sekolah tak boleh minum susu..
    heheh..
    tapi memamng beza la dulu montel la..

    ReplyDelete
  23. comelnya dia kak.. geram amy kat sini

    ReplyDelete
  24. kak, ammar pun tak mo minum susu pakai botol dah sekarang ni..kalau menyusu badan kuat lak nyusu tapi susu dah kurang huhu

    ReplyDelete
  25. penting sihat..kalau dah chubby tu susah nak slim down nanti..famili akak semua chubby, itu pasal lah akak tau betapa perit nya nak trim down.

    ReplyDelete
  26. Dulu mmg chubby dan chomel :)

    Anak akak bersemangat p Sekolah smpai xnak minum susu botol..
    Mesti kawan2 nie.. hhehee

    ReplyDelete
  27. dah bbenti minum susu ke??cuba ganti ngan susu berperisa..kot2 kak meya nak..

    mm..mmg dulu kak meya nampak bam bam..xpe kak..yg penting dia sihat!

    ReplyDelete
  28. mmng bam bam rupany ms kcik...don worry dh bsar sikit lg sronok layan dia bcakap...mesti mulut kepoh ni

    ReplyDelete
  29. comelnyeee Meya..takpe Munna..asal anak sihat dh cukup..sama la mcm anak2 kakNo..bila dh besar mula la susut tp susu tetap minum 5cawan 1hari..skang umo dorang 5&4thn,,

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails