Sahabat Alam Maya

Thursday, November 1, 2012

Menu Balik Kampung

Sempena Raya Aidiladha yang lalu munna ada sediakan buah tangan untuk di bawa balik kampung en abang munna. Selalunya memang ada juga buat biskut tapi tahun ni mmg takde buat kuih langsung jadinya sediakan je lah  puding karamel dan chocolate cheese marble untuk makan-makan kat rumah mertua nanti. 

Sepatutnya raya ni beraya di rumah mak munna tapi disebabkan tahun ni adik beradik en abang munna  ramai yang tak balik jadi kami sekeluarga ambil keputusan beraya di sana. Kesian tok mek dan tok ayah sunyi je di pagi raya nanti... jadi kami yang dekat ni bolehlah balik kesana. Lagipun dekat je. 


Puding Karamel ni tok ayah suka sangat


Chocolate cheese marble dan jadi kek wajib buat sekarang ni... semuanya suka


Dua-duanya munna buat dua bahagian ...  satu untuk rumah mertua dan satu lagi untuk rumah mak munna ... barulah adil namanya



17 comments:

  1. bagusnya munna.
    eloklah bagi sama rata baru adil kan ;)

    ReplyDelete
  2. Cheese marble coklat tu nampak sedpa sangat kak munna..haih bile la nk merasa air tgn kak munna ni..hihihihi

    ReplyDelete
  3. rajinnye kakak kite ni.. bgs2.. adil tu penting.. kne sama rata :)
    nmpk sdp la kek Chocolate cheese marble tu.. resepi kak :p

    ReplyDelete
  4. sedapnya...puding caramel tu memang best tapi manis...

    ReplyDelete
  5. Usah kata tok ayah, kakak tahu semua yg dapat merasa pasti suka buah tangan yg munna bawa..

    ReplyDelete
  6. nyum..nyum...sedapnya puding caramel...nk wat gakkkk!!!!

    ReplyDelete
  7. kak...len kali wat 3 set la kak. leh pos kat org rawang ni.

    ReplyDelete
  8. suka choc cheese marble tuh...
    sedapnya....

    ReplyDelete
  9. assalam Munna
    dua2 dpt rasa baru adil kan, tp kita tak penah merasa beraya umah Mertua hu hu

    ReplyDelete
  10. caya la munna..GK dok plan nak baked kek juga raya aritu tapi kalut buat pe tah sebiji pun tak jd huuhuhu..simpan je bahan2 tu dlm freezer..

    ReplyDelete
  11. dua2 akk suke , nak2 puding caramel tuu huhuh , dah lah x pandai buat , kalau buat sokmoo x jadi ... mencik ! huhuh

    ReplyDelete
  12. tertarik hati tgk kek marble cheese

    ReplyDelete
  13. bestnye coklat chese marble..
    ajar kita buat, boleh tak? hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails