Sahabat Alam Maya

Tuesday, November 9, 2010

Jom BBQ Di Malam Hari

Biasalah tiap-tiap bulan memang family munna akan tetapkan satu hari untuk buat makan-makan sekeluarga.. masa ini lah dapat berkumpul dengan semua ahli keluarga munna dari moyang ke cicit semua ada time makan-makan ni. Bulan in kitaorang buat BBQ ayam dengan ikan percik . Bayangkanlah orang lain dah sedap tidur kitaorang dok bakar ayam lagi.. ayam start panggang pukul 10 mlm.. sebab menunggu semua ahli family cukup baru start bakar ....

Ayam dan juga ikan yang sudah siap dipanggang dan hanya menunggu masa untuk di serbu aje... bahan perap ayam dan kuah ikan percik cik abang yang sediakan


Ini yang munna makan malam tu... korang panggil apa yang sebelah ikan tu... munna panggil bolly ayam


muka budak suka dapat makan ayam ... kek pun ada malam tu sempena birthday anak buah munna dan munna sekali .. majlis ini lah yang buat kek ala Secret Recipe tu

nota kaki : tak tahu pasal apa boleh lupa ambil gambar masa time bakar ayam kat luar rumah

14 comments:

  1. kalau munna panggil bolly angah panggil bontot ayam hahahaaa.....

    memang cedap la ayam tue angah tengok hehheee

    ReplyDelete
  2. sedapnye...uhhh teringin jugak...

    ReplyDelete
  3. waa...buat kita rasa lapar...huhuhu

    ReplyDelete
  4. sedapnye....................

    nak jugak!!
    *terliur*

    ReplyDelete
  5. woOo.. best jugak macam ni ea. leh kumpul ramai2 setiap bulan. sy punya family besar, nak kumpul 1 tahun sekali pun susah sbb semua duduk jauh2..

    ReplyDelete
  6. Waah sedapnyaa.. BBQ ayam tuh.. best kan makan ramai2..gini :)

    ReplyDelete
  7. uish x tahannn tgk ikan bakar tuuu dah lama akak x makan nieee :)

    ReplyDelete
  8. kemma : nasib baik tak mengidam kan

    angah : ada gak yg pangil tongkin ayam

    mzhany : mmg sedap ..teringin ke .. mengidam

    naj... klu dekat next month boleh join

    ReplyDelete
  9. tulip : lapar ke .. siannya

    mona : mmg boly tu sedap klu panggang manis je rasanya

    fairuz : comfirm sedap

    asada :nasib baik adik beradik duduk dekat je jadilah bolehlah planning macam ni

    rinna : mmg best.. lagi2 berebut-rebut

    ieda : tu ikan percik kelantan .. klu time bulan puasa selalulah jumpa

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails