Sahabat Alam Maya

Friday, September 28, 2012

Pertama Kali Makan Ayam Penyet

Orang lain dah beribu-ribu kali agaknya... tapi munna inilah kali pertama makan nasi ayam penyet. Sedap rupanya terutama sambal dia tu.

Makan ayam penyet ni di Kuantan 



Order extra yang ini 


Munna punya set ayam penyet


En abang ambil set pecal lele

Mula-mula ajak en abang makan kat sini dia taknak ... katanya macam makan nasi ayam je... tapi bila dah terhidang depan mata... dia yang lebih2 makan ....

Memang berbaloi makan di sini rasanya ... memang sedap dan kena dengan selera munna dan en abang. Siap kata lagi kalau turun kuantan sinilah tempat port utuk makan2.

20 comments:

  1. Ala munna..mak pun x pernah mkn ayam penyet nih. So, idak la munna sorang je yg x pernah mkn. Hahaha..

    ReplyDelete
  2. serius..ayam penyet mmg antara yg tersedap lah utk dimkn!

    ReplyDelete
  3. ooh munna dah rasa yee ..
    sib baik akk pun dah merasa makan ayam penyet nie .. sedappp
    akk makan di ocean tuu munna
    dulu kan ada A&W .. skrg dah tukar ayam penyet AP , kira puas hati lah ;)

    ReplyDelete
  4. lazatnya.tgh lapar tgk menu hadooii tak sabar tgg lunch time :")

    ReplyDelete
  5. qema pun tak pernah try..kalau sambal dia sedap memang sdp la ayam penyet ni kan..

    ReplyDelete
  6. saya pun baru sekali makan..tapi tak pergi makan dengan husband..pegi ngan bos..ajak husband dia taknak T_T

    sedapppp...

    ReplyDelete
  7. Salam Jumaat munna, kat seksyen 7 Shah Alam ada restoran Wong Solo jual ayam penyet jugak, akak selalu lepak sana, munna datang sini, nanti boleh kita makan sama2

    ReplyDelete
  8. salam jumaat...
    ayam penyet memang best...
    kat johor nie banyak kedai ayam penyet yang best2...

    ReplyDelete
  9. Munna macam kakak suka sambal dia. Kakak suka juga ulam mentah dia munna.

    ReplyDelete
  10. Munna,

    tak lama lagi restoran AP ni akan buka di Temerloh, kemungkinan di kawasan sekitar Secret recipe dan old town white coffee. Ini kenyataan dari orang kuat AP sendiri.

    ReplyDelete
  11. first time makan mmg rasa lain....
    2 3 x makan sedap pula....
    sedapnya ayam penyet.....

    ReplyDelete
  12. nampak macam sedap..

    akak pun x pernah rasa wp dah beribu2 kali lalu depan restorannya.. x terdetik lagi hati nak singgah, takut bila dah singgah x mau x singgah2 lagi...

    ReplyDelete
  13. Jangan cakap gitu. Kak Azie langsung belum pernah tauuu...!

    ReplyDelete
  14. perghh.. nampak menyelerakan ! >.<

    ReplyDelete
  15. sedapkan.. teringat sambalnya pun dah buat air liur meleleh.. he.he..

    ReplyDelete
  16. dah lamer xmam ayam penyet...klu balik shah alam jew selalu mam...

    ReplyDelete
  17. sedap dan kena dengan tekak kira okay la tu.

    ReplyDelete
  18. pehhhhh
    lauk dah mengiurkan diawal pg.

    first time lihat set boleh order plbagai.. nasi asing..

    terbaiklah restoran kat kuantan tu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails