Sahabat Alam Maya

Friday, December 3, 2010

Budak Kechik Ni Suka Main Tengah Malam

Tengah-tengah sedap tidur tiba-tiba dengar bunyi macam ada benda jatuh kat dapur ... mula-mula cuak juga manalah tahu kot-kot ada pencuri ke dah masuk rumah malam-malam buta ni... lagipun area rumah munna baru-baru ni ada kes orang pecah masuk secara pukau.. jadi cuak lah jugak...


Tapi bila pandang sebelah munna ....rupanya si Yasmin dah takde .. dia merayap tengah-tengah malam buta ni ke dapur...Budak kechik ini memang sukalah bangun tengah malam dah merayap sampai ke dapur .... Dah berterabur bekas tupperware dekat dapur dikerjakan si kechik ni... Nasib baik dia tak main pinggan kaca kat dalam almari ... Pasal kitaorang 4 beranak tidur kat ruang tamu jadi senanglah si kechik ni marayap sampai ke dapur nak tidor dalam bilik .. 4 beranak tak muat katil jadi jawabnya bersusun tidur kat ruang tamu. Nampaknya kena pasang baliklah baby cot Yasmin ni.

Yasmin sekarang ni dah lasak sangat ... dah tak mahu duduk dalam walker dia kerjanya nak main bukak tutup almari.. jadi terpaksalah semua pintu almari kat rumah munna ni kena ikat untuk mengelakkan dari jadi mangsa si budak kechik ni. Satu lagi suka sangat berdiri kat tepi sofa dan lepaskan tangan ..lepas tu apalagi jatuhlah... wa wa wa wa.... nangis. jawabnya setiap kali dia berdiri cepat-cepat susun bantal keliling dia untuk protection...

Posing di tengah malam

terpaksalah ummi dia melayan .. walaupun mata dah mengantuk giler...

19 comments:

  1. time dapat kaki nanti...lagi haru

    ReplyDelete
  2. Hehehe..cute jer Yasmin nih..
    Suka explore nih..sbb tu x dok diam..
    Bguslah aktif,tp mamanye plak yg penat kan.. :P

    ReplyDelete
  3. uittt bila anak ajak main malam2 tue yg parah tue terpaksa layan dia.. kan munna

    ReplyDelete
  4. sabo je la.. budak kecik nak membeso.. haha

    ReplyDelete
  5. so sweet.... tapi awas! pastikan pintu bilik air ditutup dan x de air yg bertakung dlm baldi or besen. selalu kemalangan bayi byk terjadi kat rumah sendiri.

    psss: nanti dapat kaki tak cukup kaki kita nak kejar dia pulak. heheheh

    ReplyDelete
  6. ehehe..comey..tu r bahaya..bile dak kechik suke berjaga..habis satu umah explore.. time tu sume dok tido..

    macam adek saya pown camtu..time dapat kaki + bijak ag lah..penah satu hari tu..dia pandai buka pintu...tup2..seb bek jiran nampak dia maen kat luar..adehh bahaya tul..

    ReplyDelete
  7. hehehe..jenuh la mama dia nk melayan... :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    GIULY SI DEMOK

    ReplyDelete
  8. nasib baik la x jadi apa2...huhuhu...risau juga kalau ada yang pecah kat dapur tu...

    ReplyDelete
  9. prince : time dpt kaki mmg penat lah nanti

    ReplyDelete
  10. cik shinju : yasmin ni mmg aktif .. mmg suka explore

    ReplyDelete
  11. angah : kdg2sampai pukul 3 pg baru dia nak tido semula

    ReplyDelete
  12. alahai cute nye bila dia pejam mata tuh...gerammm tengok...

    ReplyDelete
  13. kinakoyu : bilik air mmg munna sentias kunci sebab yg kakak nya mmg suka main dlm bilik ait

    ReplyDelete
  14. sky before pinky : betul tu yasmin bila nampak je pintu terbuka dia pun laju je nak keluar

    ReplyDelete
  15. nabila : mmg penat tetapi seronok

    ReplyDelete
  16. lynn: nasib baik yg rak bawah tu munna cuma letak barg plastik je...

    ReplyDelete
  17. mzhany : yasmin mmg suka sepetkan mata dia bila bergambor

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails