Sahabat Alam Maya

Thursday, September 26, 2013

Puding Karamel Yang Sedap

Puding Karamel Versi Munna

 Pagi ini bangun awal sebab nak buat puding karamel. Buat puding ni khas untuk FIL munna yang datang ke rumah sebab nak tengok cucu yang berdua tu. 
FIL munna suka sangat makan puding ni jadi gigih lah munna cari resepi yang mudah dan simple untuk buat puding ni .

Akhirnya jumpa link dari blogger Ana Suzana. Memang mudah je caranya dan bahan-bahan pun tak banyak yang diperlukan yang paling best siap ada gambar step by step lagi nak buat puding ni. 
Oklah munna malaslah nak type resepi kat sini... siapa yang nak mencuba bolehlah pergi kat link puding caramel ni ye. Ada banyak lagi resepi2 yang menarik kat blog Ana Suzana ni.. resepi untuk buat durian crepe pun munna ambil dari blog dia. 


Hmmm!!!... tak sabar nak potong puding ni.... tapi tahan dalam hati tunggu FIL sampai dulu ptg nanti barulah boleh serang puding ni nanti.

11 comments:

  1. kak munna..sentap fyzz tgk..so so sedap nih...emm cam nk try wat gak la..:)

    ReplyDelete
  2. Tak apa bila lebih sejuk tambah sedap ni Munna. Kakak tengok dah ngences tau:)

    ReplyDelete
  3. salam k.munna...

    ni peberet en hubby cma.

    sedapnyeeeeee...

    ReplyDelete
  4. mmg nmpk sedapppp.. febrey lya ni

    ReplyDelete
  5. menantu mithali ni..tahu apa makanan kegemaran mertua..

    ni pun faveret kak, munna

    ReplyDelete
  6. Assalam
    Sedap mkn sejuk2 ni,,,,yummy
    Tp lebih suka buat yg versi agar-agar sb x byk guna telur

    ReplyDelete
  7. makan masa sejuk2 tu sedapnya munna :)

    ReplyDelete
  8. wahh.. nampak sedap dan berkilat kt atas puding tu. kalau letak buah lg nmpk cantik kot

    ReplyDelete
  9. sedap sgt ni.feveret nik ni :)

    ReplyDelete
  10. Favourite akan bgan wardah ni Munna tapi sampai la ni tak pernah buat pun

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails