Sahabat Alam Maya

Friday, May 11, 2012

Kisah Di Sebalik Gambar WW : Sakitnya

Kejadian si Meya kena jahit kat dahi tu berlaku minggu lepas lagi. Terkejut dapat call kat ofis dari mak munna kata kepala Meya keluar banyak darah sebab terhantuk kat bucu dinding rumah mak. Munna dah cuak gila cepat-cepat inform boss nak balik time tu juga.

 Ingatkan nak bawa hospital tapi mesti lama proses dia .... biasalah kan hospital kerajaan. Sudahnya munna bawa ke klinik swasta. Nasib baik kebetulan masa tu doktor yang tukar shift petang baru sampai terus dia bawa Meya masuk dalam untuk cuci luka dulu untuk periksa luka tu samada cuma perlu di gam atau jahit.

 Bila doktor kata kena jahit luka tu munna dah seriau rasanya teringat pengalaman kena jahit kat dahi juga sebab kemalangan jalanraya dulu. Tahu sakitnya rasa bila kena cucuk dengan ubat bius... sedangkan munna rasa sakit masa kena jahit inikan lah pulak Meya yang kecik tu lagi.. tak sampai hati rasanya nak bagi doc tu jahit. Redha je lah itupun mengalir air mata bila setiap kali Meya nangisdan meronta-ronta masa doc tu cucuk jarum kat dahi dia. Nasib baik ada aka-akak misi yang pandai pujuk Meya masa tu.

Sekarang ni alhamdulillah ...jahitan tu ok. Kering dengan cepatnya. Punyalah lasak si Meya ni.. esok tu bangun-bangun tido tengok jahitan tu satu dah lepas. Nasib baik ok je.


Muka budak baru lepas kena jahit.


Lepas jahit bawa pergi makan terpat kesukaan dia pizza hut.


Yasmin dengan imej rambut terbaru hasil seni nenek dia

21 comments:

  1. Allah..mesti pasni kakak meya trauma kan..

    ReplyDelete
  2. aduhh... kalau kita yg kena jahit pun sakit, inikan pula kakak meya. tak dpt izan bayangkan munna...

    ReplyDelete
  3. uhuh..oo...begitu kisahnye...lasak jugak kakak meya ni..
    sian dia..'semoga cepat baik luka tu..
    hai adik yasmin!lawa rambut.. :)

    ReplyDelete
  4. terhantuk kat bucu yup...dah tu kena jahit memang seriau dibuatnya...cepat sembuh meya

    ingat lagi masa aiman anak sulung jatuh basikal kena jahit kat atas kelopak mata, takut sangat nak tengok...

    ReplyDelete
  5. kesiannye gegurl comel. tapi dia kuat kan , boleh lagi kuar makan pizza. kalo bdk laen , dh merengek dh tu. hehe

    ReplyDelete
  6. Munna, kesiannya sicomel ni...nanti bagi makan vit E biar hilang parut...Harap semuanya sembuh dan sicomel tak ada parut

    ReplyDelete
  7. He,, mujur semuanya okay,
    budak aktif biasanya bijak :)

    ReplyDelete
  8. kesiannya meya... akak x pernah rasa kena jahit,.. kalau kena mesti menjerit,.. isshh,.. pas tu tang muka plak tu, mesti jaga baik jangan sampai berparut kan, nanti x leh jd princess

    ReplyDelete
  9. oh begitu ceritanya...lasak juga ye Meya ni..semoga luka tu cepat elok..

    ReplyDelete
  10. uih..bahaya nya...
    mujur la tak jadi apa2 yang lebih serius..
    budak2 biasa la..
    bila main tu tak ingat bahaya..
    dinding ke,bucu meja ke..
    semua depa redah je..

    ReplyDelete
  11. lasaknya mengalahkan budak lelaki kan munna?

    ReplyDelete
  12. Kesiannya dengan kakak Meya,semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  13. salam..


    seriau baca..

    ngeri nak kena jahit...walaupun pakai bius.

    ReplyDelete
  14. masa kecik dulu main kejar2 dgn adik.. adik masih baby.. pastu terlanggar bucu almari -___-" berdarah banyak kat bahagian kening kanan adik. bila kat hospital, doktor jahit luka tu.. adik relax makan epal yg doktor bg time tu. :) moga dia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  15. ciannya muna..
    moga cepat sembuhnya..

    ReplyDelete
  16. Siannye kakak meya..untie rietta pown xthn kena jhit...huhuhu..

    ReplyDelete
  17. menangis tak dia....mesti ngilu dan sakit!!.

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah la dah okay.. :)

    ReplyDelete
  19. alahai..moga jahitan tu cpt2 sembuh ye..msti sakit gak tu kan

    ReplyDelete
  20. errr...ngeri pula bila membayangkannya..

    tapi mujur la Meya dah ok kan.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails